Ígéretemhez híven visszatértem a cikksorozatommal, amellyel mindig egy érdekes sportról számolok be. Most egy nemrég felkapott edzést mutatok be, név szerint a kettlebell kezdőknek szóló gyakorlat sorozatát.

 

Mit is jelent pontosan a kettlebell kezdőknek készített gyakorlat-sorozata?

 

Először is tisztázzuk mi is az a kettlebell: http://www.betterbell.hu/kettlebell-kezdoknek. Ez egy Oroszországból, pontosabban a volt Szovjetunióból származó sport. Korábban az agrár-piacokon használták a vasgolyókat a termények lemérése során, és a tapasztalt szemű emberek vették észre mekkora erőnléti változáson mennek át a fiatalok, legyenek akár férfiak, akár nők.

Kettlebell edzés kezdőknek Budapesten

Ezt megfigyelve kezdték el sportszerűen használni a súlyzókat és innen kezdett elterjedni nemcsak a hivatásos sportolók, hanem a katonák soraiban is. Innen került át a sport, az óceánon túlra, az USA-ba és onnan terjesztették el világszerte. A kettlebell kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott sport. Természetesen megfelelő intenzitási fokozatokat beállítva, a megfelelő súlyzókat használva.

 

Mennyi ideig javasolt a kettlebell kezdőknek?

 

Ez teljesen személytől függő. Azonban egy valamit ennél a sportnál is elengedhetetlenül fontos betartani. Mégpedig azt, hogy fokozatosan, saját képességeinket és adottságainkat figyelembe véve szükséges haladni. Attól mert a kettlebell kezdőknek is végezhető, ez nem jelenti azt, hogy ész nélkül csináljuk. Ami különben fantasztikus az edzések eredményében, hogy teljesen máshogy épülnek fel az izmok, és szerintem sokkal kevésbé jellemző a felesleges izmosodás, mint más edzés-sorozatoknál.

 

A kettlebell kezdőknek szánt csomagokat is kínál. Ennek része a személyes tanácsadás, a megfelelő súlyzó kiválasztása továbbá étkezési és életviteli tanácsadás is. ebben nagyon nagy segítségünkre lehet e Betterbell csapata és edzőtermei Budapest több területén. A személyi trénerek itt egy kicsit más szerepet töltenek be, mint a „hagyományos” edzések során. Itt egy jó darabig párhuzamosa velünk együtt edzenek, főleg igaz ez a kettlebell kezdőknek szánt gyakorlat sorozatainál.

 

Egy valami viszont biztosan kijelenthető. Hogy aki egyszer belekóstol ezekbe a gyakorlatokba, az szerelmes lesz belé. Egyszerűen nem lehet nem szeretni. Szerintem két fajta ember van. Az aki az első edzés után abbahagyja, mert úgy dönt ez nem neki való. Én inkább úgy vélekedek, ők idő előtt adják fel, esélyt sem adnak maguknak.

 

Azok a kettlebell kezdőknek szánt órákat rendszeresen látogatók, akik nem adják fel ilyen könnyen, azok számára egy fantasztikus utazás kezdődik az izmosodás világában. Javul az állóképességük, nő a koncentráló erejük, és sokkal, de sokkal kitartóbb munkavégzésre lesznek képesek. Kiegyensúlyozottabbá válnak nemcsak a munkájukban, de az otthoni, családi életükben is nagy, pozitív változásokról számolnak be a kettlebell kezdőknek szánt edzéseket látogatók. Ezért mindenkinek csak javasolni tudom, hogy valamelyik Betterbell edzőteremben próbálja ki ezt a sportot!

Kettlebell kezdőknek?