Milyen egy profi fotóstúdió?

Hogy milyen is valójában egy igazán profi fotóstúdió, arról valószínűleg sokan tudnának mesélni. S míg vannak stúdiók, amelyekről ódákat zengenek, addig sajnos előfordulnak olyan helyek is, amelyek más okból kifolyólag hagynak maradandó nyomokat az oda ellátogatókban. Egy profi fotóstúdió nem egyik napról a másikra érdemelte ki kedvelőinek megbecsülését. Ez általában véve hosszú évek munkája, amit aligha tudna valaki kutyafuttában összerakni. Igényli az üzemeltetők kreativitását minden szinten, hiszen a hozzájuk betévedők ritkán tudnak mindent, illetve ritkán rendelkeznek a szükséges környezeti feltételekkel, ami munkájuk, vagy éppen műalkotásuk létrehozásához elengedhetetlen. Ilyenformán nem pusztán csak egy alkalmas hely, a megfelelő személyzettel. Hanem egy meglehetősen aktív alkotói fórum is egyben, ami otthont nyújt a tapasztalatok cseréjének, valamint – stílszerűen – teret nyit új ötletek kipróbálásához.

G3 fotóstúdió és műterem

Miért egy profi fotóstúdió?

Amellett, hogy egy ilyen műhely létrehozása és üzemeltetése nyilvánvalóan nem kis feladat, örömmel végzik azok, akik csinálják. A jó recept így tulajdonképpen már adott. Hiszen minden dolog, amit örömmel végeznek, könnyebben megy, és természetszerűleg kihat a környezetére. De hogy mégis melyek az előnyei, ha valaki profi fotóstúdió segítségével akar fotózni? Először is adott egy valamilyen szempontok összessége és azok rangsorolása alapján már eleve megválasztott, illetve kialakított helyszín. A stúdió helyszínének kiválasztása alapvetően meghatározza majd a későbbi munkák során alkalmazott terek méreteit és jellegét. Csiszolni, finomítani persze lehet majd mindegyiken, de az alapvető jellemzők a helyszínválasztással beégnek a rendszer működésébe, hiszen a falak reményeink szerint jó ideig stabilan a helyükön maradnak és az épület égtájakhoz viszonyított fekvése se nagyon változik jelentősen az évek alatt. Bár a Nap precessziója miatt végül is… De ez már nem ide tartozik. A lényeg, hogy a helyszín beltéri lehetőségei nagyvonalakban adottak és rögzítettek, attól eltérni általában nem tudnak, bár falak kiverésével, két tér egybenyitásával azért nagyritkán szoktak próbálkozni, de ezt komolyan meg kell gondolni, mérnökök bevonásával. Amennyiben profi fotóstúdió gondjaira bízzuk magunkat, akkor világos lesz számunkra rögtön az első pillanattól, hogy a rendelkezésre álló terek milyen lehetőségeket tartogatnak számunkra, és hogy abba mi fér bele.

A profi fotóstúdió lehetőségei

A valóban profi fotóstúdió számtalan lehetőséget tartogat számunkra, hogy igazán a legjobbat tudjuk kihozni magunkból. Ezért döntöttünk a G3studio.hu műterem mellett. Üzemeltetője és személyzete maximálisan felkészült mind a helyismeret kérdését illetően, mind pedig a fényképezést és a világítástechnikai megoldásokat tekintve. Az ott dolgozók és tevékenykedők vélhetően már rengeteg órányi idő befektetésével alaposan megismerték a helyiség és a térrészek sajátosságait, dinamikusan változó fényviszonyait. Tapasztalatuk folyamatosan segít a megfelelő fényképezési pozíciók megtalálásában, és a leginkább oda illő beállítások számbavételében. Láthatjuk, hogy a helyismeret mennyire meghatározó a munkájuk során, hiszen a fényviszonyok folyamatos változása lehetővé teszi a megfelelő megvilágítást, alkalmasint pedig árnyékolók, reflektorok és vásznak ötletes és kreatív alkalmazását is. Kevés olyan helyzet adódik, ahol minden készen van és nekünk csak meg kell nyomni a gombot. De egy ténylegesen profi fotóstúdió lehetőséget nyújt, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.