A közelmúltban jelent meg az új, GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívás, amelyet várhatóan már a megnyitása napján is megrohamoznak a támogatás lehetséges és várható kedvezményezettjei. Az arra rendszeresített felületen még várják a véleményeket és észrevételeket, majd június 28-tól startol a gigapályázat első üteme 80 milliárdos tervezett keretösszeggel, és projektenként akár 10milliótól -630 millió forintig terjedő összeget szórnak ki a vállalkozások számára.

Az idei év számos meglepetést tartogatott a fejlesztés iránt érdeklő vállalkozásoknak és magánszemélyeknek egyaránt. Biztosan sokan számolnak már vissza a cégvezetők között a hamarosan induló eszközbeszerzési pályázat iránt. Az eredményes és sikeres pályázati anyag összeállítása nem könnyű feladat, még annak ellenére sem, hogy az elmúlt időszakban jelentősen egyszerűsödött a pályáztatás folyamata. A GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat alapvető célkitűzése az olyan fejlesztések támogatása, amelyek segítik a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást. Érdemes még belevágni, hiszen a fejlett nyugati államokhoz képest a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások jelentős lépéshátrányban vannak.

Tudni kell a felhívással kapcsolatban, hogy a konstrukció négy szakaszban kerül megnyitásra, és rekord magas összeget, 200 milliárd forint összegű támogatást tesz elérhetővé. A GINOP Plusz-1.2.1-21 a technológiai fejlesztésen, és az eszközbeszerzésen túl kötelezően választandó elemeket is tartalmaz. Manapság a szervezetfejlesztés, és a képzések szerepe felértékelődik, így ezek az elemek a cég hosszú távú eredményes működésében nagy fejlődési potenciált jelenthetnek.

Elsősorban a GINOP Plusz-1.2.1-21 olyan kis és középvállalkozásoknak ajánlott, akik legalább három főt foglalkoztatnak, és már egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Érdemes a pályázatíró portálokon felkínált előminősítési űrlapra időt szánni, hiszen ennek birtokában akár az is kiderül, hogy mekkora eséllyel tud a cég pályázni, és várhatóan mekkora összeg elnyerésére van reálisan lehetőség.