La Sagrada Familia a Szent Család temploma az egész országban a leglátogatottabb turisztikai látványosság. Gaudi élete fő műveként emlegette, 40 évig dolgozott rajta. Sagrada Familia már több, mint 100 éve épül, befejezésekor a világ legmagasabb temploma lesz, és 18 torony fogja díszíteni. Várhatóan 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára készül el teljesen.

A Güell park, a Szent Család templomához hasonlóan, az UNESCO Világörökség része. A parkot Antoni Gaudi terve szerint egy “lakóparknak” szánta. Az épületek, a sétányok, és a lépcsők, külön-külön is egyedi fantáziavilághoz hasonlítanak, az egész látvány leírni lehetetlen, ezt látni kell!

A Passeig de Gracia 43 alatt levő szecessziós ház ugyancsak a világörökség része. A két nevezetes Gaudi épület, a Casa Battló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián épült, ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja.

Casa Milá / La Pedrera nagyon híres Barcelonában, ez is Gaudi műve, és ugyancsak az UNESCO Világörökség része. Kőbánya, vagy La Pedrera nevű Passeig de Grácia 92. szám alatti lakóház. A Casa Milá Gaudi utolsó lakóháza. Az öt emeletes bérház építésekor alkotja meg Gaudi leginkább a természet és az építészet egybeolvasztását – olyan mintha egy lepusztult, barlangos hegy tárulna elénk. A kéményei pedig a szürrealista szoborművészetet jelenítik meg.

barcelona

Csodálatos látvány és lenyűgöző élményt nyújtó víz- és színjátékban gyönyörködhet a Placa de Espanyahoz ellátogató turista. A táncoló, zenélő szökőkutak a zene ütemére változtatják színeiket, és alakjukat. A különböző kutaknál különböző zenét lehet hallgatni, a klasszikustól (Verdi, Strauss, Mozart) a modern, kortárs zenéig.

Barcelona fő sétálóutcája a méreteiben is monumentális La Rambla, amely két oldalán csodás platánsor húzódik. A sétálóutcán kávézók, butikok, üzletek, trafikok, és piacok találhatók, de ami igazán vonzó benne, hogy az itt sétálókat komédiások, zsonglőrök, és mutatványosok szórakoztatják.

Barcelona gótikus negyedében az óvárosban igen sok középkori épület látható, köztük némelyik még a római időkben épült, a római városfal maradványai is néhol még megtekinthetőek. A turista itt rengeteg meglepetéssel, érdekességgel találkozhat, egy templommal, egy palotával, egy múzeummal, egy képtárral, egy tapas-bárral, vagy egy kávézóval.

A gótikus negyedben magasodik Barcelona katedrálisa, építése a 13. században kezdődött és hatszáz éven át tartott. A katedrális előtti téren minden vasárnap, délben a katalán Sardana táncot lehet megtekinteni.

barcelona

Montjuic (a zsidók hegye) rengeteg látványosságot tartogat. Ezen a helyen van a már említett Táncoló szökőkút, a Palau Nacional, amelyben a Katalán Nemzeti Múzeum látogatható. A hely legrégebbi nevezetessége a Castell de Montjuic, egy óriási, 18. századi erődítmény. A dombon van a Nou Jardí Botanic, egy gyönyörű botanikus kert, több ezer növényfajjal, és a Jardins de Mossen Costra i Lljober, ahol több százfajta kaktusz él. Ugyancsak itt található Poble Espanyol (spanyol falu) nagyon népszerű látványosság, mely skanzenben 116 épület az ország különböző tájainak az építészetét tárja a látogatók elé.

A Tibidabo-hegyről csodálatosan szép a kilátás a városra. A kilátás mellett Barcelona legrégebbi vidámparkja is sitt található. A Tibidabo tetején magasodik egy csodálatos katolikus templom, a Temple de Sagrat Cor áll valamint egy érdekes kinézetű tv-torony, a Torre de Collserola.

Ezeken kívül Barcelona igen nevezetes látványossága még a Picasso múzeum, a szinte egyetlen zöldterülete Parc de la Ciutadella, itt látható a katalán parlament épülete. A Parc de la Ciutadella egyik leghíresebb része a Cascada, az IMAX-mozi, és Barcelona, a Katalán Zene Palotája, a Barcelona diadalíve, a Lluís Domenech i Montaner alkotása szintén a világörökség része

További látnivalók:

Amit feltétlenül látnod kell : Barcelona Akvárium, / IMAX mozi , / Állatkert, / Katalán Zenepalota, / Casa Battlo , / Casa Milá /, Torre Abgar, / Mágikus szökőkút, / Güell Palota, / Szent Kereszt és Szent Pál Kórház, / Rambla, / Diadalív, / Olimpiai Stadion, / Poble Espanyol, / Nagy Királyi Palota, / Generalitat Palota, / Kolumbusz Emlékmű, / Nou Camp Stadion, / Virreaine Palota, / Sagrada Familia, / Barcelona Katedrális, / Pedralbes kolostor, / Basilica Santa Maria del Mar, / El Sagrat Cor templom, / Església Catedral de la Santa Creu, / Església de Sant Pau del Camp, / Església de Santa Maria del Pi

Barcelona múzeumai : Katalán Nemzeti Művészeti Múzeum, / Picasso Múzeum, / Joan Miro Alapítvány, / Katonai múzeum, / Gaudi Casa Múzeum, / Tengerészeti múzeum, / Archeológia Múzeum /

Barcelona parkjai: Güell Park, / Ciutadella Park, / Reial Palota Parkja, / Jardins Verdauer, / Collserola Park, Montjuic Park, /Joan Miro Park /

További információ: Barcelona látnivalók

Barcelona strandok : Playa de San Sebastián és a Barceloneta.

Barcelona vásárlás : Shopping Line

Látnivalók Utazási tippek
Maribor látnivalók
Camargue és Saintes-Maries-de-Mer
Modena
Hohenzollern kastély
Párizs látnivalók

Utazási ajánlatok
Aachen szállás