Készüljünk fel időben a hidegebb hónapokra.

Tavasszal és ősszel, a két átmeneti évszakban a szokásosnál is nehezebb kiismerni az időjárást, hiszen míg kora reggel csípős hideg van, délután már lehet, hogy egy trikóban is úgy érezzük magunkat, mint a Szahara közepén ugrálókötelezve. Az évnek ezekben az időszakaiban ezért gyakoribbak a megfázások is, persze nem kötelező jelleggel, de ilyenkor könnyebben előfordulnak. Nem csak a szervezetünket, az otthonunkat is célszerű felszerelni az olyan egészségmegőrzésre szánt eszközökkel, amilyen például egy lázmérő, egy inhalátor, ami nem csak a betegség felismerésében, hanem annak kezelésében is segítenek, az Alza ebben kínál egyszerűen segítséget. De mit lehet még tenni azon kívül, hogy felszerelkezünk különféle eszközökkel?

Erősítsük a szervezetünket!

Amit a téli időszakban is sokat hallunk, az valójában már ilyenkor is érvényes, azaz érdemes külön figyelmet fordítani a megfelelő vitaminbevitelre, hogy az immunrendszerünk kellően felkészült lehessen, tehát érdemes a C-vitamin bevitelünket valamelyest megtámogatni. Helyezzünk hangsúlyt a táplálkozásunkra is, nyáron hajlamosak vagyunk kicsit többször elcsábulni, amivel nincs is semmi gond, de a grillezések, esti bulik, fagylaltozások szezonja őszre lecseng, próbáljunk minél több szezonális zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, ezek ilyenkor még kellően változatos étrendet biztosítanak, és nem mellesleg nagyon finomak is! Figyeljünk a testedzésre, valamennyi mozgást próbáljunk beiktatni a hétköznapi rutinunkba, minden lépés és mozdulat meghálálja magát! Nem csak finom, nem csak felmelegít, hanem egészséges is a tea, lehetőleg persze óvakodjunk a túlcukrozástól, de ha tehetjük, minden nap fogyasszunk belőle!

A hagyma mintájára

Akár fogyasztva, akár stílustanácsadóként remek választás a hagyma. Ezt úgy értjük, hogy a nehezen követhető hőmérséklet változásokhoz leginkább úgy tudunk alkalmazkodni, ha rétegesen öltözködünk. Ez nem csak a nagymamák és az aggódó anyukák mániája, hanem egy praktikus megoldás arra az esetre, ha hirtelen esne vagy emelkedne 10 fokot a hőmérséklet.