A szempillaspirál az egyik leghatékonyabb sminkeszközünk a szépülésre, de nagy bakikat is elkövethetünk vele.

A kelleténél több réteg

A legtöbb spirált úgy fejlesztik ki, hogy csupán kétrétegnyi festék felvitelére legyenek alkalmasak. Ha többel próbálkozunk, a festék egy része megszárad a pilláinkon, és a rá rakódó rétegektől úgy fogunk kinézni, mintha póklábak állnának ki a szemünkből.

A tubus pumpálása

Tévesen hisszük, hogy több festék kerül a kis ecsetre attól, hogy pumpáljuk a szárát; ezzel csak levegőt pumpálunk a festékbe, ami ettől hamarabb megszárad, és már a tubusban csomóssá válik.

Pislogás

Ha úgy merünk pislogni akár csak egyet is, hogy még nem száradt meg teljesen a festék, akkor egészen biztosan nem ússzuk meg, hogy a feketeség a szemünk köré tapadjon, és utána csak vattapálcával és véres munkával tudjuk leszedni, ráadásul az alapozót sem kíméljünk közben. Inkább ne pislogjunk fél percig.

A pillák tövét kihagyjuk

A legfontosabb, hogy a szempillafesték a pillák tövébe kerüljön, ugyanis csak így nyitja ki a szemeket a festék, ráadásul ha a pillák végén van a festék nagyja, akkor minden egyes puszival a másik fél arcán landol a festék; esküvőkön pontosan ezért például nem szokták a menyasszonyok szempilláinak végét festeni. Ha nagyon hosszú pillákat szeretnénk, tegyünk fel műszempillát, vagy használjunk szempillabotoxot.

Nem dobjuk ki

Ha nem emlékszünk rá, hogy mikor vettük a spirált, akkor biztosan itt az ideje, hogy kidobjuk. Egyébként nagyjából három hónapot bírnak, utána beszáradnak, és szemnek is csak gondot okoznak.