A fogkrém, a teafilter és az ásványvíz is sokaknak beválik.

Minden tizedik nő akár bizarr praktikákat is hajlandó lenne kipróbálni annak érdekében, hogy jobban nézzen ki – derült ki egy kutatásból. A fejlett kozmetikai eljárások és csodakencék korában az egyszerű, házi szépségtrükkök továbbra is népszerűek.

A házi szépségtippek közül a szemekre tett uborkás borogatásra esküsznek a legtöbben, de a napi két liter ásványvíz elfogyasztása, valamint a pattanások fogkrémmel való kezelése is igen felkapott.
A top 10-be bekerült még a fáradt szemek hideg, nedves teafilterrel való borogatása, a haj hintőporral való „felfrissítése”, a belülről hidratáló krémmel bekent zokniban alvás, az orcák csipkedése pirosítás céljából, a hajkondicionáló használata borotvahab helyett, a haj citromlével való kenegetése, valamint a tejivás.

A megkérdezett nők háromnegyede szerint az egészséges táplálkozás a szépség és a fiatalos külső megőrzésének kulcsa. Velük részben átfedésben pedig 57 százalék véli úgy, hogy a genetikai adottságainkon múlik, meddig maradunk fiatalosak.