Bulgária egy mediterrán hatású üdülőhely mely várja a turistákat a 380 km. hosszúságú homokos tengerpartjára.

Bulgária turizmus

Egyre növekszik a népszerűsége mely leginkább az olcsó árainak és a szép, finom homokos strandjainak köszönhető. Itt minden szórakoztató program és a Vizi sportolási lehetőségek a turisták érdekeit szolgálják. Éttermei, a bárok és a night clubok remek szórakozást biztosítanak. Az ország kitűnik az olcsó áraival, történelmi nevezetességekkel, gyönyörű tájaival és tengerpartjával, és mindez mellett európai szintű szolgáltatásokkal csábítja a turistákat.
A kedvező árak az ide érkező turisták számára nagyon kedvezőek, a síterepek és a tengerpart nevetségesen olcsó a fejlettebb országokhoz képest. Kár lenne kihagyni ezt az országot.

Bulgária földrajz

Földrajzilag igen változatos felszíni formák láthatóak az országban, hatalmas kiterjedésű alföld terül el a Duna mentén, nagymagasságú csúcsok az ország belsejében, a tengerparti részen viszont gyönyörűen keveredve hegyek és síkságok váltakoznak. A kissé elmaradott országban sajnos a gyönyörű területek és nagyon értékes élővilág védelme nincs megoldva, számos ritka állat- és növényfajtát kipusztulás fenyeget.

Bulgária történelme

Szófia a 2. világháborúban szinte egészen megsemmisült. Az újjáépítés elég érdekesen sikerült. A belváros nagyon hangulatos, kávéházak és éttermek sorakoznak a rendezett sétálóutcákon. A külső kerületek a 40 évvel ezelőtt épített panelrengeteg a kosz és a szegénység világa. A belvárosban viszont érdemes megtekinteni a Szvete Nedelja dómot, a Szent Péter templomot és a Nemzeti Történelmi Múzeumot. A belvárosban van az Alexander Nevski templom, és a volt pártház, ami jelenleg szórakozóhelyeiről híres. Szófiától 10 kilométerre magasodik a Vitosa hegység, ez télen forgalmas síterep, nyáron viszont a túrázók keresik. A Rila-hegység Bulgária legmagasabb hegysége.

Bulgária gasztronómia

A bolgár konyha ízletes és az európai ember számára nem ismeretlen,leggyakrabban használt alapanyagai a hús, a burgonya, a bab és a tengerpart közelében a hal. Nagyon finom saláták fogyaszthatók a koleszterinszintre jobban odafigyelő turistákat.