Január 1-jével elindult a következő hét évre szóló Európai Uniós támogatási ciklus, amely 2021-2027-ig tart. Jó hír, hogy a jövőben több forrás juthat akár kisvállalkozói pályázatok számára is, már csak amiatt is, hogy Pest megye különálló régióként pályázhat. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mi várható a jövőben.

A korábbi uniós fejlesztési ciklusban a hazai vállalkozások életében a GINOP program biztosított forrást. Az elmúlt ciklusokban is elérhetőek voltak az innovációval, technológiafejlesztéssel, és telephelyfejlesztéssel kapcsolatos felhívások. A következő ciklusban a vállalkozások szempontjából az egyik legfontosabb témakör a digitalizáció lesz, hiszen a COVID járvány rámutatott arra, hogy a cégek túlélésében olyan eszközöknek, és digitális megoldásoknak van hatalmas jelentsége, mint a CRM rendszerek, a videós konferenciák, vagy gondoljunk akár a webáruházakra.

Népszerű kivállalkozói pályázatok 2023-ban

kezdő vállalkozás támogatás 2023
napelem pályázat 2023
vállalkozóvá válási támogatás 2023

Hol találhatóak kisvállalkozói pályázatok?

Vannak, akik már időben felkészültek a következő támogatási periódusra, az egyes kisvállalkozói pályázatok már megjelentek, és a korábbi években is igen népszerű pályázati kiírások is hamarosan, sőt folyamatosan elérhetővé válnak. Érdemes tudni, hogy míg korábban a GINOP pályázatok csak vidéki vállalkozások számára volt nyitott, addig a VINOP pályázati forrásokra – budapesti cégek kivételével- már Pest megyei cégek is pályázhatnak.