A narancsbőr, vagy cellulitisz igen sokak életét keseríti meg: a 20 év feletti nők legalább nyolcvan százalékánál okoz problémát. Egyenlőre nem tudni, hogy pontosan mi áll a kialakulásának hátterében, nemcsak a túlsúllyal küszködőknél, de a vékony testalakúaknál egyaránt előfordul. Ráadásul az érintettjei tapasztalják, hogy nehéz megküzdeni vele, még önmagában a rendszeres sportolás sem elég.

A narancsbőr a bőr felszínén is jó látható bőrelváltozás, amely tulajdonképpen a bőr alatti zsírszövet ödémája. A folyamat eredményeként a kötőszövetes rostok nemcsak átrendeződnek, de eleinte kisebb, majd nagyobb göbök alakulnak ki.

Az interneten se szeri se száma a narancsbőr elleni „terápiáknak”: a hatásos otthoni praktikák (kávézaccból készített bőrradír, tengeri sós ülőfürdő, stb.) mellett a drogériákban narancsbőr elleni krémek és gélek is kaphatók. A szakemberek azonban az életmódváltozásra és a rendszeres sportolásra hívják fel a figyelmet.

Egyes sportágakat kifejezetten ajánlanak a problémás testrész kezelésére, például hasznos lehet a biciklizés, a kocogás, az úszás, de a javasolt mozgásformák között a jógát is egyre gyakrabban említik. Mint sok betegségnél, úgy a cellulitisznél is fontos a megelőzés! Rendszeres masszázzsal – luffa szivacsos, masszázsolajos kezeléssel – már félórányi ráfordítással felpezsdíthetjük a vér és nyirokkeringést, amely beindítja az anyagcsere folyamatát.

Egyre többen fordulnak hathatós segítségért szakemberhez. Az orvosesztétikai beavatkozások közé tartozik a mezoterápia, amely több kezelés után – bizonyos időnként megismételve- eredményesen szünteti meg a narancsbőrt. A mezoterápia lényege, hogy az apró tűszúrások révén bejuttatott anyag eredményesen csökkenti a meglévő göbök méretét, és serkenti a bőr vérellátását. Az első lépésben megtörténik az állapotfelmérés, és a súlyosság függvényében dől el, hogy milyen volumenű terápia szükséges. A Darvas Esztétika magánrendelője esztétikus, családias környezetben várja a szépülni vágyókat, ahol a szakszerű kezelés mellett életmódváltáshoz tanácsokat és diéta javaslatokat is kapnak a páciensek.