Tenerife az egyik legvonzóbb utazási célpont, gazdag természeti adottságokban, gyönyörű homokos strandokban, ráadásul az éghajlata egész évben alkalmas nyaralásra. Tenerife népszerű települései között Los Cristianos a fő kedvenc. Attrakcióinak gazdagsága miatt – Monkey Park, Siam Park, vagy az Octopus Aquapark – a kisgyerekes nyaralók számára kifejezetten ideális.

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb szigete széles körű turisztikai programokat nyújt. A nyaralás és kikapcsolódás mellett tömérdek látnivaló, történelmi városok és nevezetességek közül választhatunk. A strandolást kedvelők körében a sziget déli partja népszerű, ahol aranyszínű homokos strandok mellett fekete vulkanikus homokkal borított partszakaszokat is találhatnak.

Tenerife méltán népszerű a kiépített szolgáltatásai miatt, hiszen a szigeten világszínvonalú attrakciók szórakoztatják a különböző korosztályú nyaralókat. Különösen vonzó úti célpont Los Cristianos, nem csak hosszabb időtöltésre alkalmas, sokan keresik fel 1-1 napos kirándulásra, kihasználva az attrakciók által nyújtott együttes kedvezményeket.

Los Cristianos legjobb látnivalói

A turizmus fellendülésének köszönhetően az egykori halászfalu gigantikus fejlődésen ment keresztül. A Los Cristianos-öböl köré épült városmag egyre nagyobb mértékben terjeszkedik a szárazföld felé, és a közismert üdülőtelepülések, mint Costa Adeje, Las Americas és Los Cristianos mára egymással összeépültek.

Playa de la Vistas és Playa de Los Cristianos strandok

A település két strandját egy sétány köti össze. A Playa de la Vistas strand különösen a kisgyermekes családok számára vonzó, az aranyhomokos strand egyike a sziget legjobb strandjának. A Playa de Los Cristianos viszont sötét vulkáni homokjáról nevezetes, és rendkívül gazdag a vízisport szolgáltatásokban.

Családos attrakciók

A sziget déli felében olyan híres turisztikai attrakciók találhatók, mint a Monkey Park Los Cristianosban, de a közeli Costa Adejében lévő Siam Park, valamint az Octopus Aquapark Playa de las Americasban is a kiemelt látnivalók közé sorolható. A Monkey Parkban nem csak csimpánzok, makik és oroszlán majmok láthatók, de magába foglal egy látványos hüllő házat, és különleges egzotikus madárfajok élőhelye is egyben.

Kirándulás Los Cristianos kikötőjéből

A kikötőből rendszeres hajó és kompjárat közlekedik a közeli La Gomera sziget felé, de a szintén közelben lévő lenyűgöző Los Gigantes sziklához is számos búvártúra, hajótúra és horgásztúra indul.

További utazási tippek Spanyolországban
Kirándulások Sevilla környékén